22 oktober 2014

Binnenkijken - Babykamer Marcel & Marie


Jippie, weer een leuke nieuwe binnenkijker! Jullie hebben er lang op moeten wachten voordat er weer een nieuwe online kwam, maar geduld word beloond! ;) Hopelijk komen er binnenkort nog veel meer aan! Aanmelden mag uiteraard nog steeds via mail@brensel.nl, en stuur even een foto(s) mee. Ik wil jullie kamertje graag zelf komen fotograferen, maar mocht je net even te ver weg wonen voor de leuk, dan mag je altijd zelf foto's toesturen. Let op! Voordat je je aanmeld, niet elk kamertje komt online, dus voordat je helemaal los gaat, stuur eerst een paar overzichtsfoto's naar me toe. Alvast bedankt voor je moeite!

Alvast veel plezier met het binnenkijken in dit kamertje!Stel je even voor .
Ik ben Marie, het schoonzusje van Brenda. Na een aantal jaar in Nootdorp te hebben gewoond, wonen Marcel en ik sinds een halfjaar in Wateringen met onze 2 katten, Tucan & Siep. Momenteel ben ik met zwangerschapsverlof  van ons eerste kindje. Op 17 november 2014 zijn wij uitgerekend. We kunnen niet wachten tot ons wondertje er is. Waar heb je je inspiratie vandaag gehaald?
Toen we hier kwamen wonen was de babykamer eigenlijk zo goed als klaar (althans de muren). De vorige bewoners hadden een gedeelte van het kamertje namelijk knalroze geverfd en wat een toeval, wij krijgen een meisje. Knalroze is toch niet echt onze kleur. Marcel en ik waren er al snel over uit, dat we een neutrale babykamer wilde hebben, met natuurlijk wel wat meisjes accenten en vooral niet te druk. De kleur mint is momenteel helemaal hot en vonden wij een gave kleur om wat mee te gaan doen. Daarnaast hebben we veel op internet, waaronder Pinterest gesurft naar plaatjes van babykamers. Ons budget was niet eindeloos, dus hebben we geld proberen te besparen op de meubels, zodat we geld over hadden voor de accessoires. Verder hebben we vooral gekeken naar wat we leuk vonden passen en zijn we superblij met het resultaat!Nog een paar leuke dingen om te vertellen 

Het knuffeldoekje

Tijdens onze vakantie afgelopen zomer in Frankrijk liepen we een leuk winkeltje binnen met allemaal schattige babyspulletjes. Daar zagen we het knuffeldoekje Fanny liggen. Die moest natuurlijk gelijk mee en wordt haar eerste knuffeldoekje. Thuis aangekomen hoorden we van verschillende ervaren ouders, dat het handig is om meerdere dezelfde knuffeldoekjes te hebben, aangezien sommige kinderen verslaafd aan het knuffeldoekje kunnen raken en als je hem dan kwijt raakt in de penarie zit. Onze eerste gedachte, als we hem kwijt zijn, moeten we dus in Frankrijk een nieuwe halen…best ver rijden.. Uit voorzorg hebben we gezocht op internet en hebben we hetzelfde exemplaar in Nederland gevonden, waar we er dus gelijk nog 2 extra van hebben besteld. Nu maar hopen dat ze het knuffeldoekje leuk gaat vinden! Het schaap
Het schaap op het wandplankje is een herinnering aan een gezellig avondje op de kermis met Brenda en Dave in ‘s -Gravenzande. Natuurlijk moest Marcel een knuffel winnen voor de baby en dat is hem uiteindelijk gelukt en staat superleuk in de babykamer.

Boom
De witte boom hebben we ruim een jaar geleden gekocht voor onze bruiloft. Onze gasten konden op witte hartjes hun gelukswens voor ons schrijven. Deze boom hebben we nu in de babykamer neergezet en gaan we gebruiken om leuke accessoires in te hangen.
Heb je nog tips?
We wilden een oude kast tegen een leuk behangetje. Nadat we toevallig een kringloopwinkel in Gouda binnenliepen, stuitten we op een oude grenenkast. Die hebben we spotgoedkoop gekocht en heeft Marcel wit geverfd en staat nu superleuk tegen het behang aan. Heb je tijd over en vindt je het leuk om te klussen, loop dan eens binnen bij een Kringloopwinkel voor het opknappen van een leuk krukje of kast voor op de babykamer.


Eventueel webshops?
- www.opeenwolkje.nl - hier hebben wij het knuffeldoekje Fanny besteld.
- www.l-msteigerhout.nl  - hier hebben we het wandrek voor de babykamer besteld.
- www.porseleinenknoppen.nl - hier hebben ze leuke kastknoppen om je kast net een andere
uitstraling te geven.
- www.koeka.com - hier hebben ze supermooie spulletjes, helaas niet goedkoop
- www.lovingmemory.nl - hier komt de boom vandaan.Een reactie posten