17 augustus 2014

Binnenkijken - Jos & Mirjam

It's a boy! Het schreeuwt uit dat deze kamer is bestemd voor een jongen! ;) Kijk mee in dit leuke en verrassende kamertje van de kleine van Jos & Mirjam en kleine uk (hij word nog verwacht)


Stel je even voor.

Hallo, wij zijn Jos en Mirjam. Wonen bijna 3 jaar samen in ‘s-Gravenzande en zijn 1 jaar getrouwd. We verwachten ieder moment ons eerste kindje.


Waarom deze kamer?
Toen wij 3 jaar geleden dit huis kochten, hebben wij alles opgeknapt op 2 kamertjes na. Afgelopen najaar besloten wij deze 2 kamertjes ook op te gaan knappen. We wilden het vrij basic houden, witte vloer, witte muren en posterbehang als geinig detail. In december waren de beide kamertjes klaar, eind december kwamen we erachter dat we ons eerste kindje verwachten en besloten 1 van de pas opgeknapte kamers als babykamer te gebruiken, wat naar ons idee heel goed kon. De vlinder-kamer. Dit was ideaal! De vloer en behang waren al gloednieuw, nu dus alleen de meubels en aankleding nog.
Waar heb je de inspiratie vandaan
We wilden geen standaard babykamer. Dus geen op en top schattigheid maar bijzonder, uniek, lief en stoer. De groene meubels hebben we op marktplaats gekocht, we waren in eerste instantie op zoek naar witte meubels totdat Jos deze groene set tegenkwam. We twijfelden geen moment en konden een dag later de set ophalen. De aankleding en verdere stijl hebben we aangepast op de meubels en het behang: grijs, wit, en hout. Maar wel zo rustig mogelijk. Door te kijken op verschillende sites, in winkels, folders en tijdschriften bepaalden we onze smaak en deden we inspiratie op. Op Ikea.nl zagen we een afbeelding voorbij komen met rustige, zachte kleuren gecombineerd met koraalrood. Dit vonden wij een leuk effect en hebben dit idee nagebootst. Om een stoer effect mee te geven hebben we staal toegevoegd. Een aantal accessoires zijn gekregen, zoals de uiltjes onder de plank en het shirtje dat aan de kast hangt, en precies het koraalrode accent heeft. De Ernie in het ledikantje is van Jos geweest, de rietenstoel is geleend. Het stalen klokje op de plank is gekregen. Het idee van de aapknuffel kwam van de site van Brenda!

Heb je nog tips?
Wij hebben eerst veel rondgekeken en gebruik gemaakt van allerlei bronnen om onze smaak wat meer te bepalen. Dus onze tip: ‘’kijk lekker rond in verschillende zaken, tijdschriften, internet. Neem er de tijd voor en laat je inspireren’’. 


Favoriete sites
www.marktplaats.nl
www.brenstijl.blogspot.com

Favoriete (woon)winkels
Deco Home Peter Kok (vloer, behang en gordijnen)
Baby-Dump
Ikea
Hema
Praxis (planken en stalen steunen)

1 opmerking: